Om mensen die in hetzelfde schuitje zitten te helpen heeft Just2Reveal een nieuw project opgezet om deze mensen te helpen; de Buddy-app.

Deze app heeft als doel om mensen die een verslaafde in hun omgeving hebben te helpen in contact te komen met anderen in dezelfde situatie. Hiermee pogen wij een menselijk netwerk op te zetten van gelijken die elkaar begrijpen, steunen en helpen met de moeilijkheden die ze tegenkomen.

Mogelijkheden

De buddy-app heeft meerdere mogelijkheden voor gebruikers, die allemaal aansluiten op problemen waar mensen ons over verteld hebben. Hieronder ziet u een overzicht van deze mogelijkheden.

Buddy worden

De kern van deze app is het buddy-systeem. Dit stelt een gebruiker in staat om gekoppeld te worden aan andere gebruikers. Met zijn 2en kunnen zij vervolgens gebruik maken van de andere functionaliteiten van deze app. Deze service is, in essensie, compleet anoniem. De gebruikers hebben geen inzicht tot elkaars naam, adres of situatie. Met deze anonimiteit hopen wij het makkelijker maken om te praten over problemen waar mogelijk een schuld- of schaamtegevoel aan vast hangt.

Chat

Op het moment dat 2 mensen elkaars buddy worden is de chat het grootste contactpunt. Middels deze chat kunnen 2 buddies met elkaar chatten. Dit is wederom compleet anoniem, zelfs de beheerders en moderators kunnen de berichten niet inzien. Hiermee kunt u praten over problemen die u ervaart, mogelijke oplossingen of simpelweg met iemand die uw situatie begrijpt.

Doelen

Wij hebben van meerdere kanten gehoord dat het lastig is voor de omgeving van verslaafden om bezig te gaan met hun omgeving beter maken. Vaak ervaren zij hier negatieve feedback op, of hebben ze het gevoel dat ze geen steun krijgen in hun hulp. De buddy-app helpt hierbij door middel van een gedeelde taken-lijst. Hierop kunnen 2 buddies gezamelijk doelen opstellen, elkaar scherp houden, praten over de moeilijkheden die zij hierbij ervaren en gezamelijk oplossingen bedenken op complicaties.

Ben je geïnteresseerd in de Buddy-App? Het is vanaf nu mogelijk vroegtijdig toegang te krijgen tot de bèta versie! Als jij een naaste hebt/had met een verslaving en hierover wilt praten met iemand die ook in deze situatie zit of heeft gezeten, meld je dan nu aan. Na je aanmelding zullen wij de aanvraag bekijken en proberen binnen 1 tot 2 werkdagen een reactie te sturen.

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!