Vriend(in), partner, ouder, broer of zus : En ik dan?

Voor elke verslaafde in Nederland zijn er tientallen mensen die tot de naasten van verslaafden horen. Partners, vrienden, ouders en kinderen van iemand met een verslaving hebben misschien nog wel meer problemen met de verslaving van hun naaste. Helaas worden deze mensen vaak vergeten, of wordt hun een schuldgevoel aangepraat. Deze mensen krijgen vaak te horen “Waarom doe je daar niks aan?” of “Waarom ga je niet bij haar weg?”. In deze video van voormalig Victas Verslavingszorg (tegenwoordig Jellinek) vertellen een partner en een behandelaar van een alcoholverslaafde vrouw hoe zij dit ervaren.

In deze video worden enkele voorbeelden gegeven van problemen waar naasten van verslaafden tegenaan lopen. Er wordt onder andere gepraat over hoe iemand in gesprek kan gaan met een verslaafde, hoe je je mening kan uiten zonder de ander te kwetsen of weg te drukken en op welke manieren de naasten anders geholpen kunnen worden.

Meer informatie

Victas is in 2016 – na faillissement – overgenomen door Jellinek. Helaas is het programma ‘En ik dan…’ niet meer in die vorm beschikbaar. Meer informatie over Victas (nu Jellinek)? Klik hier.

Uw eigen verhaal delen? Klik hier.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!