Klik hier voor hulplijnen – als je iemand wilt spreken.

Voor familie & vrienden van een verslaafde:

Hieronder tref je een overzicht van en handige links naar zelf-testen, zorginstellingen, verslaving klinieken, steun in je rol als mantelzorger en interessante artikelen.

Ouderen en verslaving

Interessante artikelen:

Instellingen:

Homepage ZorgkaartNederland
Kijk hier voor overzicht en waardering

Mantelzorg

Overigen

Verslavingszorg is een gespecialiseerde vorm van geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. Verslavingsproblemen bestaan uit gebruik en misbruik van – en de verslaving aan – onder meer nicotine, alcohol, drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen en gokken. De laatste 25 jaar worden er meer mensen met drugsverslaving dan met alcoholverslaving behandeld. In Nederland zijn ongeveer vijftien instellingen voor gespecialiseerde verslavingszorg.

Verslavingskunde Nederland is een netwerk waarin instellingen voor verslavingszorg, cliëntenvertegenwoordigers, kenniscentra en brancheorganisatie GGZ Nederland samenwerken om:

  • het behandelbereik van de verslavingskunde te vergroten
  • het stigma rondom verslaving te doorbreken
  • en de kwaliteit van herstelondersteunende zorg verder te verbeteren

Het gebruik en chronisch misbruik van alcohol en drugs en gedragsverslavingen zorgen vaak voor ernstige problemen. Dit kan zo erg zijn dat personen niet meer normaal kunnen functioneren en de grip op hun leven verliezen.

Onder verslavingskunde wordt verstaan: de ontwikkeling en verbetering van professionele-, wetenschappelijke- en cliëntenkennis en cliëntenervaring met betrekking tot preventie, herstel en reclassering bij verslavingsproblematiek.

NVvP

Deze website wordt mogelijk gemaakt door studenten van:

Meer weten? Nuttige aanvulling? Neem contact met ons op!

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!