J2R Credits : Micro-kredieten voor verslaafden en hun naasten.

Je kent ongetwijfeld de situatie van bijna elke verslaafde waar de financien niet op orde zijn. Anders gesteld: continu op rand van de financiele afgrond leven. Want veel geld gaat naar de verslaving. En alle truccen worden toegepast om maar snel geld beschikbaar te hebben als de “trek” weer opspeelt.

Geen geld meer om te reizen (.. dan reis je toch illegaal? Oh ja, die boetes, he…), om een kadootje voor een verjaardag, sint of kerst te kopen, kosten voor de opleiding of simpelweg geen geld om een bed te kopen. Vaak springen de naasten bij, tot het punt is bereikt dat ze er genoeg van hebben. En de naasten gaan daarin vaak heel diep.

En dan sta je daar als verslaafde… Je belooft beterschap, en weet dat als die trek weer komt alles daarvoor moet wijken. Vertrouwen wordt keer op keer beschaamd. Je voelt je hierdoor triester, eenzamer en schuldig. Oh ja: precies de triggers waardoor de trek er weer opeens is. Want als je aan verslaving toegeeft dan verdoof jij jezelf, voel je even de pijn niet meer.

Met J2R Credits willen we als Stichting A Friend In Every City (AFIC) een bescheiden fonds starten wat verslaafden en hun naasten een steuntje in de rug geeft. Altijd in natura, niet in de vorm van geef geld. Heb je een bed nodig? Opleiding volgen? Kom met je case en wij bestellen en betalen je bed of je boeken en laten het op jouw adres afleveren.

En ja, we willen voorkomen dat de spullen weer in drank of drugs worden omgezet. We maken ons geen illusie : als het lukt om in 80% van de gevallen iemand echt te helpen dan helpen we echt.

Benieuwd wat jullie van dit idee vinden! We hebben een aantal vragen en zijn benieuwd naar je ideeen en suggesties:

  • Moeten we dit als geefgeld of een lening inrichten?
  • Hoe voorkomen we dat als funder voor de “dealer” worden gebruikt?
  • Wie zou ons fonds willen vullen?
  • ….

J2R staat voor Just2Reveal.

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!