Het bovenstaande interview is gegeven door Herman, die al zijn hele leven met drugs in aanraking is geweest. Hierin schets hij een beeld hoe hij zijn ervaring tussen geloof en verslaving heeft meegemaakt. Geboren in een Christelijk Herformd gezin, hij heeft twee oudere broers die al sinds hij het zich kan herinneren gebruiken.

…het was altijd heel onstuimig thuis. Er was veel ruzie omdat mijn broers verslaafd waren en erg prikkelbaar, de andere 2 broers volgden hun voorbeeld…

Herman

Het voorbeeld van zijn broers opvolgend begon Herman ook al jong aan drank en drugs. Hij dronk al stevig op zijn veertiende en probeerde ook een keer een jointje. Hierna begon hij met speed en XTC. Op zijn dieptepunt was hij ernstig depressief, tot zelfmoordneigingen aan toe. In deze periode had hij ook enkele spirituele openbaringen. Aan de hand van deze openbaringen heeft hij zijn weg in het geloof terug kunnen vinden, maar dit duurde helaas niet voor altijd.

Terugval

Na enige tijd ‘clean’ te zijn begon Herman weer voorzichtig te gebruiken. Dit resulteerde er in dat hij weer terugviel in zijn oude patroon van gebruik en depressie. Uiteindelijk werd hij door zijn ouders uit huis gezet, waarna hij bij zijn, eveneens verslaafde broer introk. Ook hier ging het niet veel beter met hem.

De Christelijke wereld blijkt heel schaars met mensen die je op dat moment kunnen begeleiden. En dat snap ik wel, ik blowde en daar kon men moeilijk mee omgaan.

Herman

Na een aantal bijzondere gebeurtenissen hervond Herman zijn weg naar de Bijbel. Hierbij heeft hij vele hindernissen en twijfels moeten overwinnen. Uit dit verhaal over geloof en verslaving zijn voor vele mensen, zowel gelovig als ongelovig, goede lessen uit op te maken. Het is een verhaal over doorzetten, vallen en opstaan. Iedereen die problemen heeft met gebruik heeft, in onze optiek, baat bij wat Herman te vertellen heeft.

Andere verhalen horen over mensen die in aanraking zijn gekomen met probleemgebruik? Bekijk hier een overzicht.

Andere vragen, opmerkingen of gewoon een berichtje naar ons sturen? Gebruik hiervoor onze facebook-pagina.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!