just2reveral persoonlijkverhaal verslaafd

Nog steeds verslaafd, maar ik gebruik niet meer

Van een verslaving kom je niet zomaar af; als je niet meer gebruikt wil dat niet zeggen dat je niet meer verslaafd bent. Janpaul zit nu op dit punt. Hij heeft in zijn verleden te maken gehad met een drugs- en alcoholverslaving. Maar hij is nu hard bezig om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Het ontstaan van de verslaving

Op zijn achtste jaar zijn Janpaul’s ouders gescheiden, hij is daarna in verschillende huishoudens komen te wonen en hij is op zijn zeventiende jaar al op zichzelf gaan wonen. Het experimenteren met alcohol begon al op zijn vijftiende jaar toen hij voor het eerst dronken was samen met een vriend. Daarna ging hij ook snel over naar blowen, LSD en heroïne.

In 2011 begon zijn gebruik een probleem te worden. Hierdoor kon hij ook niet meer goed functioneren op werk omdat hij iedere dag een kater had. Ook zijn sociale leven kreeg hierdoor te leiden.

Afkicken

Janpaul was op een punt aangekomen dat hij dacht dat mensen het door hadden dat hij veel gebruikte (dit bleek helemaal niet zo te zijn). Dit was ook het moment dat hij zelf vond dat hij moest stoppen. Twee maanden heeft hij geprobeerd zelf het roer om te gooien maar dit lukte niet goed. Hij vond toch steeds manieren om aan geld te komen en zo alsnog zijn verslaving te onderhouden. Zelf stoppen lukte niet, dus ging hij professionele hulp zoeken.

De patronen doorbreken

Het bijwonen van meetings heeft Janpaul veel baat bij gehad. Hier kan hij zijn verhaal kwijt en ontvangt hij ook feedback van anderen. Dit helpt hem om zijn patronen te doorbreken die hem zouden kunnen laten terugvallen in het gebruik.

Bekijk hier zijn volledig verhaal:

Bron: YouTube – Emma Fijma

We willen Janpaul bedanken voor het publiekelijk delen van zijn verhaal en wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst!


1 reactie

Frans Traas · november 15, 2019 op 11:14 pm

Kost tijd, veel hulp en vooral het omgooien van je leven is essentieel. Een ander leven, andere leefsituatie.
Daar is hulp bij nodig.
Ik moet van mijn eetstoornis en mijn drankgebruik verminderen.
Kan alleen in een andere leefomgeving bij mij. Maar de procedure voor de WLZ is een lange procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wil jij naasten van verslaafden steunen? Help ons dan nu om onze doelen te behalen!